ZEBRA

Unikke striber

Hvad vejer den? 200 til 450 kilo.

Hvad spiser den? Græs.

Hvor hurtigt kan den løbe? Op til 65 kilometer i timen.

Er zebraen truet? Nej.

Forskellige striber

Zebraen lever på Afrikas savanner. Ligesom fingeraftryk på os mennesker er zebraens striber helt unikke. Der findes derfor ikke to zebraer med ens striber. Zebraens sorte og hvide striber bruges blandt andet til at gemme sig for rovdyr, da særligt løver er farveblinde, og striberne derfor kan forvirre løverne. Derudover tror man, at striberne hjælper zebraerne med at genkende hinanden.

Én for alle og alle for én!

Zebraer lever i store flokke, men de holder sig til små grupper inde i flokken, som er deres familie. Zebraer er gode til at arbejde sammen og beskytte hinanden. Hvis flokken bliver truet af rovdyr, former zebraerne en halvcirkel mod rovdyret og angriber, hvis det er nødvendigt. Hvis et medlem af flokken er såret, vil de andre zebraer lave en cirkel rundt om det sårede medlem og skræmme rovdyret væk.

Hingstene slås om de unge hopper. En stor hingst kan samle sig et harem på op til seks hopper. Når et harem vandrer af sted, går de i en lige række med hingstens første mage forrest, den anden mage nummer to og så videre ned til den nyeste mage. Allerbagest går hannen og holder øje med, at der ikke er fare på færde.

Zebraen kan løbe op til 65 kilometer i timen og har en imponerende udholdenhed, der betyder, at den kan løbe mange kilometer i træk. Det betyder, at zebraen har en god chance for at slippe væk, hvis den bliver jaget af en løve.