Flamingo – den berømte stepdanser

 

Hvor lang tid lever den? Omkring 20-30 år i naturen, op til 50 år i fangenskab.

Hvor høj er den? Op til 1,5 meter høj.

Hvor mange æg lægger hunnen? Kun ét.

Hvornår udklækker ægget? Efter 27-31 dage.

Flamingo

Farve fra krebsdyr

Flamingoen er kendt for sin lyserøde fjerdragt. Den har en lang og tynd hals og et næb som er bøjet. Flamingoens næb fungere som et filter. Så når flamingoen dypper hovedet for at fange føde, filtreres vand og mudder fra igennem næbet. Flamingoen spiser derefter føden som typisk består af encellede alger og meget små krebsdyr.  Når flamingoen æder, stepper den rundt for at få bevægelse i vandet, da det kan hjælpe med at få føden op fra bunden.

Flamingoens får sin lyserøde farve fra de krebsdyr den spiser.

Forskellige arter
Der findes 5 forskellige arter af flamingoer. De fleste lever i tropiske og subtropiske egne af verden. Flamingoen lever ofte i kæmpestore flokke hvor der kan være mange tusind flamingoer. Når det er parringstid begynder flamingoerne på deres parringsdans. De lægger nemlig deres æg på samme tid, og for at vide hvornår det er tid til at lægge æg, danser flamingoerne for at sikre, at de allesammen ved det er tid til at formere sig. I dansen løfter de deres vinger og drejer deres hoveder i en bevægelse på samme tid. Det er en fordel, at flamingoerne lægger deres æg på samme tid. På den måde er de allesammen med til at passe på æg og unger, så flere unger overlever.

Kun et ben. Eller?

Flamingoen står somme tider på et ben, og det er der flere grunde til. En af dem er, at flamingoen på den måde slapper af i det andet ben. En anden af grund er, at flamingoen holder varmen bedre, i forhold til hvis den har begge ben på jorden. Derfor er flamingoen også mere tilbøjelig til at stå på ét ben når der er koldt. Den holder balancen ved at låse sit fodled, så benet er helt stabilt og samtidigt fordeler den sin vægt så den ikke vælter til siden.